جزئیاتی از تغییر در سیستم فیلترینگ
پس از سالها اینطور به نظر میرسد که مسئولان دولتی و حکومتی احساس میکنند که باید تغییر در سیستم فیلترینگ ایجاد کنند. این تغییر تا حد زیادی یک سیستم طبقهبندی در لایه دسترسی کاربران به اینترنت است.
توضیحات تکمیلی
وزارت ارتباطات در تلاش است تا با همراهی حاکمیت تغییر در سیستم فیلترینگ ایجاد کند. این در حالیست که مدیریت فیلترینگ (تحت عنوان کارگروه فیلترینگ) در کشور بر عهده دادستانی کل کشور است. با این حال یک منبع آگاه میگوید ایده وزارت ارتباطات تا حد زیادی مبنی بر این است که یک اینترنت آزادتر در اختیار بسیاری از اقشار جامعه قرار گیرد نه تنها چند قشر از جمله دانشجویان و خبرنگاران. برای مثال در طرح اولیه این ایده مطرح شده که دانشجویان، کسبوکارهای استارتاپی و سنتی، کارمندان، پزشکان و سایر اقشار هر کدام با دلایلی منطقی به اینترنتی آزادتر نیاز دارند. البته به دلیل گستردگی بیش از حد این اقشار، فعلاً با این تصمیم موافقت نشده است.
از سوی دیگر بحث اینترنت طبقهبندی شده، اگرچه ظاهراً با کاهش محدودیتها همراه است اما تاکنون در شبکههای اجتماعی با استقبال روبهرو نشده و کاربران زیادی دیدگاهی منفی به آن دارند. با این حال به نظر میرسد که وزارت ارتباطات اعتقاد دارد که هر لایه از جامعه، به دلیلی به اینترنتی آزادتر از سیستم فعلی نیاز دارد و نمیتوان برای همه اعضای جامعه از یک سیستم فیلترینگ یکسان استفاده کرد. البته واقعیت نیز اینجاست که اگر تغییر در سیستم فیلترینگ اجرا شود نمیتوان صرفاً آن را برای گروه کوچکی اجرا کرد چراکه منطقی نیست یک دانشجو از اینترنتی استفاده کند که بازتر از اینترنت هیات علمی دانشگاه باشد.
رفع فیلتر یوتیوب و برخی سایت های دیگر:
از صبح هم امروز خبری مربوط به رفع فیلتر یوتیوب برای برخی از اقشار جامعه در آینده نزدیک در شبکههای اجتماعی مطرح شده است. «سجاد بنابی» عضو هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، در گفتگویی کوتاه با این خبر را تایید کرد.
این موضوع نشان میدهد که احتمالاً پروژه اینترنت طبقهبندی شده که از مدتها پیش و با اعلام عرضه VPNهای قانونی توسط دادستانی کشور مطرح شده بود به مرحله عملیاتی خود بسیار نزدیک شده است.
پیشنهاد می شود این مطلب را هم مشاهده کنید:
هک شدن تعدادی وبسایت ایرانی توسط یک هکر عرب
«سجاد بنابی» در گفتگویی ضمن تایید خبر رفع فیلتر یوتیوب در آینده برای عدهای مانند اساتید دانشگاه، دانشجویان، پزشکان و خبرنگاران، اعلام کرد که انتشار جزئیات بیشتر درباره تغییر در سیستم فیلترینگ بر عهده دادستانی کل کشور و کمیته تعیین مصادیق مجرمانه (کارگروه فیلترینگ) است. او تاکید کرد که ارتباط این موضوع با مواردی چون VPNقانونی و طبقهبندی شدن اینترنت برای اقشاری از جامعه تنها پس از انتشار جزییات دقیقتر مشخص خواهد شد.
در واقع آنطور که بنابی میگوید دبیرخانه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و بخصوص دادستانی کل کشور باید درباره تغییر در سیستم فیلترینگ اظهار نظر کنند و اطلاعرسانی در این حوزه برعهده دادستانی کل کشور است. /دیجیاتو