لو رفتن دیتابیس سایت راهور واقعیت دارد؟
ساعاتی پیش اخباری مبنی بر لو رفتن دیتابیس سایت راهور در فضای مجازی منتشر شد و کاربران زیادی به این خبر واکنش نشان دادند. یک هکر مدعی شده که اطلاعات تعداد زیادی از خودرو های ایرانی را در اختیار دارد و آنرا برای فروش گذاشته است. اما چقدر واقعیت دارد؟ در ادامه با ما همراه باشید.
نشت اطلاعات کاربران
همیشه در قالب مقاله ، درباره اهمیت اطلاعات کاربران صحبت کردیم و توضیحاتی را داده ایم. طی چند سال اخیر اخبار زیادی درباره نشت اطلاعات وبسایت ها و سرویس های ایرانی شنیده ایم. بار ها متذکر شدیم که امکان ندارد به همان شیوه قدیمی ، از اطلاعات کاربران محافظت شود و حتما نیازمند متخصصان امنیت است. امیدواریم دیگر این دست اتفاق ها را شاهد نباشیم. در ادامه به جزئیات لو رفتن دیتابیس سایت راهور می پردازیم.
لو رفتن دیتابیس سایت راهور
چندی پیش هکری در یک فروم خارجی مدعی شد که اطلاعات 14 میلیون خودرو ایرانی همراه با جزئیات را در اختیار دارد. و هکر این اطلاعات را با قیمت 1000 دلار برای فروش گذاشته است. پست منتشر شده در فروم ، به دو زبان انگلیسی و فارسی ترجمه شده است. اطلاعات لو رفته شامل موارد زیر است:
شماره پلاک ، کاربری خودرو ، سیستم خودرو ، نوع خودرو ، نوع رنگ ، شماره بدنه ، شماره سریال موتور ، کارخانه تولیدکننده
سال ساخت ، شماره VIN ، نام و نام خانوادگی مالک ، کد ملی ، تاریخ تولد ، شماره تلفن ، آدرس و …. است.
به گفته هکر ، این دیتابیس شامل اطلاعات کامل صاحبان پلاک های انواع وسیله های نقلیه در ایران تا پایان سال 1399 در دیتابیس پلیس راهور ایران می باشد که شامل موتورسیکلت ها، خودروهای دولتی، عمومی، شخصی، صنعتی و… است.
تکذیب توسط معاون اجرایی پلیس راهور ناجا
به گفته سرهنگ حسین رمضانی، لو رفتن دیتابیس سایت راهور صحت ندارد. وی افزود: پلیس راهور به عنوان شاکی پرونده را در این باره تشکیل داده و این موضوع را به مقامات قضایی و پلیس فتا اعلام کردیم لذا کارشناسان فنی پلیس راهور و پلیس فتا به صورت مشترک در حال بررسی این موضوع هستند.
وی افزود: در حال حاضر تمام سامانههای پلیس راهور چه وب سایت راهور ۱۲۰ و چه سامانههای شماره گذاری در بخش صدور و اجرای حیات ما در حال خدمات رسانی به هم وطنان هستند و در این رابطه کوچکترین مشکلی به وجود نیامده است. دو اکانت مجازی تعداد محدودی از اطلاعات شهروندان را نمایش دادند که تقریبا تعداد ۱۵ مورد بوده که این موارد به صورت ناقص عنوان شده است. از طرفی پیشبینی ما این است که این موارد در حد یک ادعا باشد. در ادامه گفت پیگیری صاحبان دو اکانت در حال انجام است.
پیشنهاد می شود این مطلب را هم مشاهده کنید:
اطلاعات کاربران اینماد لو رفت!
جمع بندی:
کاربران باید صبر کنند تا اطلاعات و بررسی های پلیس راهور و پلیس فتا کامل شود و ممکن است راه حلی را برای کاربران در نظر بگیرند. در هر صورت مشخص نیست که این اطلاعات چقدر دست به دست و به چند نفر فروخته شده است. بعضی افراد صحت اطلاعات لو رفته در دیتابیس را تائید کردند اما صحت کامل اطلاعات هنوز مشخص نیست.